LNG tanken op veilingterrein Flora Holland Naaldwijk

Sinds kort kan er LNG getankt worden op het veilingterrein van FloraHolland in Naaldwijk. Dit sluit aan op de wens van sierteelttransporteurs Wematrans, De Winter Logistics en Nover Logistics. Samen met FloraHolland vormen zij Running on Flowers. Gezamenlijk hebben zij een belangrijke stap gezet om de CO2-uitstoot te verlagen. In 2012 zijn er twaalf Volvo FM Methaan-Diesel trekkers aangeschaft en in 2013 nog eens dertien. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer WD-Trucks. De opening van het LNG tankstation in Naaldwijk, dat door de drie vervoerders is geïnitieerd en wordt beheerd, is een belangrijke tussenstap. Het betreft een tijdelijk station, later zal er een permanent station worden gebouwd in de nabijheid van de veiling.

Volvo FM Methaan-Diesel
De Volvo FM Methaan-Diesel wordt aangeboden met een 13-liter motor met een vermogen van 460 pk en koppel van 2300 Nm. De motor werkt volgens het dual fuel principe en geeft, zeker wanneer op termijn bio-LNG wordt gebruikt een CO2-reductie tot 60%. Volvo heeft de dual fuel techniek zover doorontwikkeld dat het brandstofmengsel tot 75% uit methaangas kan bestaan.

U kunt meer over dit onderwerp lezen op: http://www.runningonflowers.nl/

Running_on_Flowers2

Reacties zijn gesloten.